Bloggrapporter febr-mars 2009 från flyktinglägren i Algeriet

Skapad: 2009-01-28, Senast uppdaterad: 2009-03-24

Bloggande Jakobsbergselever: De bloggar från lägrenDe bloggar från lägren

Nu har Västsaharakursen vid Jakobsbergs folkhögskola åkt iväg på sin resa mot Spanien och de västsahariska flyktinglägren i Algeriet. Efter fyra dagar i Madrid och två i Alger bär det iväg för fyra veckor i lägren utanför Tindouf.

De tre arbetsgrupperna i kursen har under den senaste månaden jobbat hårt med sina stora projektarbeten, film, reportagebok och radio. Men också med de workshops som de ska hålla i lägren, de flesta kring arbete med kvinnor, makt och FN:s resolution 1325.

Det är mycket gedigna arbeten som deltagarna har presenterat redan och hårt arbete väntar nu under lägervistelsen med att samla ytterligare material. Men förhoppningsvis kommer det att finnas tid över till att lära känna de familjer de bor med på djupet och träffa mängder av folk för intressanta samtal.

Somayeh, Elin och Sara bloggar för P3 i Sveriges Radio. Förhoppningsvis blir det också ett program som ska sändas efter att de har kommit hem. Vi kommer också att få rapporter till vår egen hemsida www.jakan.nu och www.vastsahara.org . Länka gärna till oss.

Solidaritetskommittén vid Jakobsbergs folkhögskola

http://www.sr.se/sida/gruppsida.aspx?ProgramId=1646&grupp=6577
http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?ProgramId=1646&artikel=2594784
http://www.jakan.nu/extra/news/?module_instance=1&id=442